ENERGILOTSEN - ALTERNATIV ENERGI

Så blir du elektriker

by admin 0 Comments
Så blir du elektriker

Här tänkte vi i några enkla steg berätta hur du gör för att bli elektriker. Certifierad såklart! Men innan vi går in på närmare detaljer finns det en del grundförutsättningar som är bra att ha med sig, det är dels ett intresse för jobbet som elektriker och elektricitet såklart. Att vara lite händig är också bra.

Steg 1. Förbered dig och läs på om vad jobbet Elektriker egentligen innebär. Samla på dig så mycket kunskap som möjligt. Att vara elektriker innebär fler saker än att bara dra el, du ska kunna läsa ritningar, arbeta i grupp, förstå hur olika specialutrustning fungerar. Att kunna olika byggregler ingår också i arbetet. På den här sidan kan du hitta mer information.

Elektronik

Att arbeta som elektriker är varierande och roligt och de ställer en hel del krav på olika färdigheter.

Steg 2. Prata med en elektriker. Fråga också om du kan följa med under en dag för att förstå arbetet ytterligare. Det kommer att ge dig en mycket större förståelse för yrket.

Steg 3. Utbilda dig. Idag finns det program och kurser med elinriktning från gymnasiet och uppåt. Se bara till att utbildningen är certifierande så att den verkligen leder till att du för behörighet att arbeta med el. Glöm inte heller att plugga hårt så att du verkligen får den. För din egen del är det också bra att fundera lite över om det är något speciellt område som du vill specialisera dig inom. Om så är fallet kan det vara så att den grenen har speciella krav, vilket är bra att veta på förhand.
Många utbildningar innehåller också en lärlingsdel där du går bredvid och lär dig av någon som arbetat som elektriker en längre tid.

Steg 4. Skaffa dig ett eget jobb som elektriker.

Att arbeta som elektriker ställer krav på många olika saker, man ska vara både teoretiskt och praktiskt lagd. Sociala förmågor och en känsla för detaljer är också bra att ha.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

fjorton + 2 =