ENERGILOTSEN - ALTERNATIV ENERGI

Städa med bioprodukter

by admin 0 Comments
Städa med bioprodukter

Det är inte bara vi som fokuserar på biologiska produkter. Under de senaste åren har bioprodukter vunnit mark även på andra områden. Eftersom vi också håller ögonen på andra områden som angränsar till vårar tänkte vi idag prata om ett av dessa. Det blev särskilt aktuellt eftersom det här är något som faktiskt rör oss alla. Det insåg vi efter att vi anlitade en ny städfirma. Självfallet var det viktigt för oss att även den skulle ha ett miljötänk vilket de har. Man måste ju leva som man lär.

När det gäller kontors- och butiksstädning är det inte alltid man kan vara grön. Särskilt eftersom speciella apparater ofta används som ju drar energi, dessutom ingår ju transporter och köer, som så alltid här i Stockholm. Däremot när det gäller städprodukterna så kan man faktiskt komma väldigt långt.

Vinäger och ättika

Ättikssprit tar bort de allra värsta fläckarna.

De är de två absolut viktigaste produkterna du behöver ha hemma för att kunna rengöra ditt hem. Inga konstiga kemikalier. För doftens skull kan de också vara värt att investera i eteriska oljor, citron, lavendel och apelsin.

Vitvinsvinäger kan du lätt köpa i snabbköpet. För sedan över den i en sprayflaska som du sedan kan använda på smutsiga ytor. Särskilt lämpliga är den för matbordet. Fyll även på den med 20 droppar citronolja och lika mycket lavendelolja. Citron är avfettande och lavendel har antibakteriella egenskaper. Mixen fungerar alldeles utmärkt.

För tuffare fläckar kan du stänka på lite bikarbonat först, följt av sprayen. I värsta fall får du kalla in kavalleriet som utgörs av ättika. lämna fläcken i blöt med ättikan under tio minuter innan du torkar bort det.

Du kan fortsatt använda en sprayflaska med vinäger i badrummet men fyll den nu med 20 droppar lavendelolja och 20 droppar tea treeolja. Den senare för sin antiseptiska funktion. Den håller eventuell svamp borta.

Vinäger fungerar faktiskt också riktigt bra i diskmaskinen. Det gör disken skinande ren.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

2 × fyra =